Hussein, de inspiratie

 

Leiders in de wereld zijn er om mensen te inspireren, te motiveren en te begeleiden. Dit is wat Hussein doet.

Zijn revolutie in Karbala, Irak, in het jaar 680 na Christus, ontketende een beweging voor gelijkheid en rechtvaardigheid die de wereld nog niet kende.

 

Hussein, de kleinzoon van de profeet Mohammed (de profeet van Islam), werd geboren in het jaar 620 na christus in een familie dat bekend stond om haar vrijgevigheid, haar strijd voor gelijkheid en vrede.

Hij stond bekend om zijn grote sociale vaardigheden, zijn ideologie voor saamhorigheid, rechtvaardigheid en gelijkheid. Zijn ideologie in navolging van zijn grootvader werd steeds meer in het nauw gebracht door de heerser in zijn tijd.
In het jaar 680 ontstond een machtsapparaat dat de gemeenschap wilde ontwrichten en uit was op het verspreiden van armoede, haat, onrecht en wreedheid. Het machtsapparaat was gewelddadig en accepteerde geen tegenspraak.

 

Maar Hussein weigerde om mee te gaan in de trein die macht bracht, maar ook onrecht naar de burgers.

Armen werden armer, onveiligheid nam toe, angst regeerde en discriminatie vierde hoogtij. Dit verdroeg Hussein niet en hij zette de toon.

 

Zijn revolutie is het symbool voor elk mens. Zijn revolutie was het symbool voor de strijd die wij dagelijks voeren. Zijn revolutie is het symbool van de strijd voor de mensen.

 

Hij liet zien dat een ideologie die het doel stelt om de mensen op straat, de burgers, te verdedigen, hun rechten te waarborgen, hun vrijheid te behouden en hun gemeenschap te beschermen het sterven waard is.

Hij nam zijn kinderen, familie, mannen en vrouwen mee om te laten zien dat iedereen zijn bijdrage heeft aan een beter maatschappij, aan meer saamhorigheid.

 

Hussein inspireert ons om de dagelijkse strijd te blijven voeren en het goede te kiezen. Maar ook om te strijden voor de gezamenlijke normen en waarden.
Om op te komen voor de ouderen en de jongeren, voor de gezonden en de zieken. Om niemand in de kou te laten staan. Om saamhorigheid tussen iedereen te bevorderen en te waarborgen.


Het is Hussein die ons inspireert.

Inspireert om het beste uit ons te halen.

Inspireert om te doen en niet alleen te wijzen.

Inspireert om voor gelijkheid en rechtvaardigheid op te komen.

Om een einde te maken aan alle vormen van ongelijkheid, onrecht en terreur.