Elk jaar is er een miljoenenoptocht rond de veertigste dag na het martelaarschap van Imam Hussain: de Arbaeen.

Deze optocht begint in verschillende steden in Irak en eindigt bij de mausoleum van Imam Hussein, de kleinzoon van de profeet Mohammed (vrede zij met hem).

De Arbaeen en zijn optocht is een symbool voor de eeuwige menselijke streven naar rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid. De menselijke normen waar Imam Hussein zijn leven voor heeft gegeven. De miljoenen pelgrims zweren trouw deze fundamentele normen en waarden uit te dragen.

Op 12 november zal de Islamitische gemeenschap in Nederland een stille tocht, de Arbaeenoptocht, organiseren in de stad Rotterdam ter nagedachtenis van Imam Hussein. Op deze manier tonen wij ons diepste respect voor de visie van Imam Hussein en uiten wij ons verdriet voor zijn lijden. Wij dragen en verspreiden op deze manier zijn nobele boodschap die elke beschaving tot een hoger niveau van gelijkheid en rechtvaardigheid kan tillen.

Wij nodigen daarom iedereen uit om mee te lopen in deze Arbaeenoptocht. Laten wij onze stem eensgezind horen voor de menselijke normen die Imam Hussein droeg en waarvoor hij zijn leven heeft gegeven. De normen die Ghandi, Mandela en andere grote strijders en denkers hebben gemotiveerd in hun strijd voor een rechtvaardige wereld.

Er zal een optocht worden gehouden en aan het eind zullen er toespraken worden gehouden.

Datum: 4 november 2018
Starttijd: 13:00
Eindtijd: 16:30
Verzamelpunt: Schouwburgplein – Rotterdam